hillana Admin
عدد الرسائل : 161 العمر : 38 تاريخ التسجيل : 19/07/2008
| موضوع: وصفات رووووووووووووعة للمكرونه الأحد سبتمبر 07, 2008 2:57 pm | |
| المكرونه بالتونــــــــــه ؛؛؛؛؛<<<<<>>> المقادير : كيس مكرونه اقلام 500 جرام علبه تونه قطعه واحده 1/2 كوب من المايونيز 2 فلفل رومى و2 طماطم مقطعين مكعبات صغيره معلقه من الزعتر ملح وفلفل اسود وشطه حمرا مكعب زبده او معلقه سمن او زيت معلقه ثوم مفروم الطريقه: نسلق المكرونه مع اضافه معلقه من الزيت والملح الى ماء السلق ثم نصفيها فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ونضيف اليها الثوم المفروم ثم مكعبات الفلفل الرومى ويدبل ثم نضيف الملح والشطه والفلفل الاسود والزعتر بعدها نضع اليها نص كميه الطماطم المكعبات ثم المايونيز وعلبه التونه اول ماتبدى الخلطه تغلى نضيف اليها المكرونه المسلوقه ونحركها وعند الغرف نزينها بباقى مكعبات الطماطم.
<<<<<>>>>> مكرونه بصوص الكارى <<<<>>>
المقادير: كيس مكرونه قطع فراخ مسلوقه او لحم او سمك معلقه زبده بصله مقطعه شرائح فصين ثوم مفروم معلقتين كبار من مسحوق الكارى ملح وتوابل الطريقه: نسلق المكرونه ثم فى طاسه على النار نضع معلقه الزبده ثم نشوح فيها شرائح البصل وفصين الثوم وشرائح الفلفل الرومى حتى يصير لونهم ذهبى نضيف عليهم مسحوق الكارى ثم نزود بعض الزبيب (( اختيارى )) نقلب ثم نضيف الملح والبهارات ونزود الخليط بكوب من الماء ثم نضع فيه الحم او الدجاج او السوق المسلوقين ((( كمان هلاضافه اختيارى)) ثم بعد ماتغلى جيدا نضيف عليها المكرونه المسلوقه . ترى تجنن جربوها اسباجتى بصوص البلونيز
المقادير:
كيس مكرونه اسباجتى / 2بصله مفرومه / 1/2 كيلو لحمه مفرومه / كوب من عصير الطماطم / معلقه صلصه طماطم / 2 معلقه كاتشب / 2معلقه زيت / ملح وبهارات وشطه حمرا / جبنه رومى مبشوره
الطريقه :
نسلق المكرونه مع اضافه معلقه ملح وزيت مع ماء السلق وتصفى
فى وعاء على النار نضع السمن والبصل نقلب حتى يصير ذهبى اللون نضيف اللحمه المفرومه والبهارات والشطه ونتركهم علىنار هادئه 10 دقائق الى ان تمتص اللحم كل السائل الى فيها نضع كوب عصير الطماطم وملعقه الصلصه حتى تتعصج اللحمه نضيف الملح والكاتشب ونطفى عليها
فى اناء اخر نضع معلقتين زيت وفوقهم المكرونه ونلفها حتى تلمع بفضل معلقه الزيت تغرف المكرونه ويوضع صوص البلونيز فى منتصف سطح الطبق وترش بالجبنه مكرونه بمكعبات اللحم
المقادير:
كيس مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه طماطم / كسبره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم
الطريقه:
يسخن الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح
لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3 اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها باقى الكسبره ثم تضيفى المكرونه بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها لحد ما تستوى المكرونه مكرونة فيتوتشينى
المقادير 1/2 كيلو صدور فراخ مخلية كوب من الويبنج كريم 1/2 كوب لبن مكرونة شرائط كيس 2 ملعقة كبيرة جبنة موتزاريلا 2 ملعقة دقيق مشروم ملح فلفل الطريقة تسلق المعكرونة ثم تصفى وتسلق الصدور ثم تقطع ونضع 2 ملعقة زيت على النار ثم نضع المشروم معاه الفراخ المسلوقة والمقطعة مده 2 دقيقة ثم الدقيق ونضع اللبن ومقدار نصف كوب من الشوربة اللى اتسلقت فيها الفراخ ونضع الكريمة والملح والفلفل ثم نضع المعكرونة ونتركها حسب السمك الذى نريدة واخيرا نضع الجبنه الموتزاريلا
| |
|
مايكل حسنى زكى مشرف عام
عدد الرسائل : 370 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: وصفات رووووووووووووعة للمكرونه الخميس أكتوبر 02, 2008 11:18 am | |
| ثوانى يا جماعة انا هروح اغسل اديا الاتنين ورجليا وجاى اكل المكرونة الحلوة ديه من ايد هلول ميرسى يا هالة لابنا يعوضك | |
|